TEORIA DE L’ENTRENAMENT PER A “NOVATILLOS” 0/7

Principis bàsics de l’entrenament

Tots em estat novells, o fins i tot ho seguim sent. Una situació molt comuna en l’esport amateur, és començar molt motivat i acabar desistint, frustrat per les lesions, perquè no millores, o bé perquè perds aquelles “bones sensacions”, que en un començament et donaven la fortalesa per entrenar.

Moltes vegades, encara que no en som conscients, aquesta situació ve provocada per nosaltres mateixos, quan cometem errors bàsics de planificació o execució dels entrenaments.

Encara que no desitgis ser cap expert… i tant si ets novell (com nosaltres), com si estàs assessorat per un professional… hi ha quatre conceptes bàsics de la teoria de l’entrenament, que hauries de tenir en compte, tant per planificar el teu propi entrenament, com per entendre millor i optimitzar les indicacions del teu entrenador.

Properament, inclourem en el bloc una sèrie d’entrades on intentarem sintetitzar alguns dels principis bàsics (normes, regles, o com li vulguis dir) universalment acceptats:

1) Principi de l’Adaptació (Supercompensació).

2) Principi de la Continuïtat.

3) Principi de la Progressió de Càrregues.

4) Principi de l’Estímul Eficaç (sobrecarrega o llindar).

5) Principi de la Individualització.

6) Principi de la Multilateralitat.

7) Principi de l’Especificitat.

Aquesta mateixa informació la pots trobar en innumerables webs i publicacions, però no es tracta només d’un recull bàsic d’informació, sinó que aquí hi trobareu la nostra visió particular.

Com ja hem deixat clar, nosaltres no som experts i per tant, ens limitem a compartir la informació que disposem, fruit tant de la recerca en publicacions especialitzades, com de la nostra pròpia experiència personal.

Finalment, volem afegir que ens encantaria enriquir la documentació amb d’altres visions, coneixements, experiències… o qualsevol informació que pugui sumar i t’animen a que participis amb les teves aportacions.

Anuncios

Publicado el 3 septiembre, 2014 en Entrenament y etiquetado en , , , , , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: